Hercules Dordrecht

Stoei en Worstel vereniging

Tekstvak:

     Hercules Dordrecht

      Stoeien en Stoeilessen=Vet Cool

Volgens Bram Franken, de oprichter van de stoeicursus en Coach/Trainer van Hercules Stoei en Worstel vereniging Dordrecht, is stoeien een levensbehoefte voor kinderen en bijna even belangrijk als eten en drinken. Kinderen leren door de stoeicursus hun eigen krachten kennen en daar op een goede manier mee omgaan. Het gaat over techniek, coördinatie en balans. Ook de kinderen die makkelijk worden omgeduwd hebben er baat bij. Ze leren techniekjes waarmee een ‘aanval’ gepareerd kan worden zodat ze minder snel op de grond terechtkomen. Ze krijgen hierdoor een stabielere basis. Stoeien is volgens Bram de basis van iedere kracht- en vechtsport. Het is duidelijk zó belangrijk dat de overheid zich er ook mee bezighoudt en in een wet heeft vastgelegd dat contactsport op scholen verplicht is. De belangstelling hiervoor neemt op dit moment toe. Regelmatig wordt een demonstratieles stoeien aangevraagd tijdens de reguliere gymles. De kinderen vinden het prachtig. Dus wat de kinderen betreft is stoeien “Vet Cool”

Er wordt plezier gemaakt en stoere spelletjes worden afgewisseld met ontspanning, rust en gezamenlijke gezelligheid. Op de mat leren de kinderen wat wel en Niet mag. Daarover worden vooraf afspraken gemaakt. Worstelen, met daaraan voorafgaand stoeien ziet er altijd heftiger uit dan het in feite is. Nu gaat het stoeien niet zo ver als worstelen maar het is wel de basis. Het wil niet zeggen dat je elkaar nooit pijn doet, maar in principe is dat niet de bedoeling. Deze sport is geschikt voor alle kinderen.

 

Aanmelden kan telefonisch of via e-mail en een proefles is altijd mogelijk. De groepen bestaan uit maximaal zestien kinderen. Bij meer aanmeldingen zal een wacht- lijst worden opgesteld.

De meerwaarde:

Stoeien is meer dan een manier om de jeugd hun overtollige energie kwijt te laten raken. Het is een belangrijk aspect van de (bewegings) opvoeding. Men ontwikkelt al stoeiend de motoriek en doet tegelijkertijd ervaring op in de omgang met anderen. Ze leren hun emoties te beteugelen, vertrouwen te geven en anderen te vertrouwen.

Voor het Stoeien is een sportbroekje, T-shirt en sportschoenen voldoende, het mogen echter geen buitenschoenen zijn.

Van onze verslaggever

ET COOL”

Stoei en Worstel vereniging

Hercules Dordrecht

 

Praat eens mee op een

Worstel Forum